Frågor och svar

Här nedan hittar du svar på några vanliga frågor från våra medlemmar. Hittar du inte svaret på din fråga, så hör av dig till oss. Skicka din fråga via kontaktsidan eller formuläret här intill.

Varför har föreningen inte autogiro?
Autogiro innebär en kostnad för föreningen, en kostnad som varit alltför stor i relation till vår totala omsättning. Fråga din bank om de kan ordna med automatisk betalning.

Varför skickar ni inbetalningskort när jag betalar via internet?
För att minska våra kostnader och då en stor majoritet betalar via internet, har vi slutat att regelbundet skicka ut inbetalningskort. Ni som vill ha inbetalningskort ombedes höra av er till föreningen, så skickar vi dessa.

Vem skall jag kontakta om jag byter adress?
Meddela din adressändring här på hemsidan: Ändra dina uppgifter.
Du kan även meddela via fadderansvarig för ditt barnhem. Här hittar du adresserna till resp. fadderombud: Fadderombud. (Se även under Kontakt).

Kan jag få medlemsinformation via mail?
Vi saknar mailadresser till många medlemmar. Om ni har en mailadress så var snäll och meddela den till resp. fadderansvarig, eller via "Ändra dina uppgifter" här på hemsidan.
Att skicka medlemsinformation via mail sparar många kronor för föreningen.

När skickar föreningen pengar till barnhemmen? När skall jag skicka enskilda penninggåvor?
Tidsplanering för penninggåvor: Föreningen skickar ner pengar sista veckan i slutet av varje kvartal. Vill du att ditt barn skall få en födelsedagspresent i tid, skall du senast skicka pengar till föreningen enligt följande tabell:

Födelsedag: Skicka pengar senast:
10 januari - 9 april senast 15 december
10 april - 9 juli senast 15 mars
10 juli - 9 oktober senast 15 juni
10 oktober - 9 januari senast 15 september


1 december bör julgåvan vara inbetald för att nå hemmet till jul.

Om du väljer att betala din fadderavgift en gång per år, ber vi dig betala in den i början av året. Detta för att underätta för oss och att föreningen slipper ligga ute med avgiften.

Måste jag vara medlem?
Medlemsavgiften skall främst täcka kostnader för utskick, porto och andra administrativa kostnader. Vi vill att så stor del som möjligt av fadderavgifterna går till barnhemmen i Indien. Fler medlemmar gör även föreningen starkare.
Om du glömt att betala medlemsavgiften på 150 kr kan du göra det till vårt bankgiro: 900-9192 eller swisha till 123 900 9192.
Om du betalar via internet glöm då inte att ange att betalningen avser medlemsavgift.

Har du någon ytterligare fråga kan du skriva ner den här så ska vi försöka besvara den.

Har du fler frågor?