loading...

Mar Thimotheus Memorial Orphanage

Barnhemmet ligger i staden Thrissur i den sydliga delstaten Kerala. På barnhemmet finns för närvarande ett femtiotal flickor och pojkar mellan 6 och 18 år, som med hjälp av fadderstöd kan få en trygg uppväxt och utbildning. MTM är ett av de få hem som tar emot både pojkar och flickor, vilket gör att många av barnen har ett eller flera syskon också boende där.

Barnhemmet har på 1990-talet genomgått en grundlig renovering med hjälp av föreningen. Likaså bidrog föreningen med pengar till större delen av kostnaderna för bygget av ett pojkhus 2002. MTM byggde sedan 2013, med hjälp av inhemska sponsorer, ett stort hus med ett modernt kök och en stor samlingssal/matsal. Vi har låtit kakla dessa utrymmen samt skaffat lampor och fläktar. På över-våningen finns det nio rum med tillhörande toalett och dusch för personal och gäster.

Renoveringar
Nyligen har den äldsta byggnaden renoverats och flera sovsalar inretts. Barnen har bl.a. fått egna låsbara skåp till sina ägodelar och toaletter har installerats inomhus för nattbruk. För närvarande har föreståndaren låtit påbörja byggandet av en ordentlig lekplats på gården mellan husen för de mindre barnen.
Man har bl.a. installerat en stor rejäl rutschkana åt barnen.

Adress:
MTM Orphanage
Ollukara P.O. Kalathode
Thrissur 680 655
Kerala India
Föreståndare: 
Fader Michael

Mer om MTM: