loading...

Birdsnest Home

Barnhemmet ligger i staden Madurai i den sydindiska delstaten Tamil Nadu. För närvarande bor där bara ett tjugotal flickor, eftersom delstaten plötsligt bestämde att bara barn från närområdet fick bo där. Man planerar dock att ta in fler barn, så föreningen kommer att behöva fler faddrar.

Hemmets mål är att ge utsatta flickor utbildning och en trygg upp-växt. Genom åren har många flickor, tack vare fadderstödet, kunnat utbilda sig till lärare, sjuksköterskor, läkare, dataoperatörer m.m.

Under åren som har gått har Bharat Indien-Bistånd bidragit till många förbättringar på hemmet. Tidigt renoverades det och man lät bygga datasalar och gästrum. Även träningslägenheter byggdes för att flickorna skall få träna vardagssysslor som klädvård och matlagning. För att hjälp hemmet med att få inkomster byggdes också en kvarn, där omkringboende kunde låta mala mot betalning. Numera köper de flesta färdigmalt mjöl, så att kvarnen måste läggas ner.

På senare tid har vår förening låtit bygga nya toaletter och duschrum. En brunn har också grävts som gav bra med vatten, tills det byggdes två höghus bredvid barnhemmet. Nu sinar brunnen och man måste därför köpa allt vatten.

Adress:
Birdsnest Home
K Pudur, Madurai
625 007, T. N. India
Förståndare: Miss. Pushpallela
Email: birds1900@yahoo.com

Klicka på bilderna för att förstora.